FEED PRODUCTION
Aceasta operatiune are rolul de a alimenta locatiile care servesc in mod direct la alimentarea utilajelor cu materii prime si materiale.
Inainte de inceperea procesul de productie, trebuie sa ne asiguram ca avem cantitati suficiente in aceste locatii macar pentru prima sarja.
Locatiile din care se poate alimenta productia sunt de doua feluri:
· Cu alimentare manuala - din aceste locatii se alimenteaza manual Utilajul prin procesul denumit Feed Machinary
· Cu consum automat - din aceste locatii, utilajul poate sa consume orice stoc de materiale disponibil, in baza retetelor si in baza produsului finit declarat pe utilajul respectiv (ex. Folie, Coltare, Paleti, etc.)
Procesul se poate desfasura pentru fiecare linie de productie in parte, sau se poate desfasura insumat pentru mai multe linii/utilaje concomitent:In plansa procesului Feed Production de mai jos, identificam urmatoarele elemente:
1) Cantitatea alimentata pentru comanda de productie curenta (QF).
2) Cantitatea totala necesara pentru comanda curenta (Q).
3) Cantitatea aflata in locatiile de alimentare productie (Stoc Curent: Ambalare+ Condimente+Tempering).
4) Cantitatea totala ramasa de alimentat in utilaje pentru toate comenzile active. (Q-QM).
Daca 3) este mai mare sau cel putin egal cu 4), nu mai este necesara alimentarea productiei indiferent de valorile de la punctele 1) si 2).
1.1 Instructiuni de utilizare:
- Din Meniul Principal se acceseaza submeniul Productie:
- Se selecteaza taskul curent daca este pentru utilajul dorit sau se alege un alt utilaj din lista:
- Se selecteaza articolul pe care dorim sa il alimentam:
- In imaginea de la pasul anterior se poate observa ca avem doua articole care nu mai au stoc disponibil in locatiile de alimentare. Restul articolelor din imagine au stocuri suficiente pentru procesarea intregii comenzi si alimentarea lor in cadrul comenzii curente este optionala.
- Se selecteaza un articol si se executa pasii urmatori:
o Mutarea cantitatii recomandate:
- La locatia 2R54.2.A.1 se scaneaza eticheta paletului SU00000008089.
- Se muta cantitatea indicata pe un nou palet si se scaneaza Stoc Unitul asignat acelui palet.
- Paletul utilizat pentru alimentare se descarca in locatia de alimentare (Condimente, Ambalare sau Tempering).
o Mutarea intregului palet:
- La locatia 2R54.2.A.1 se scaneaza eticheta paletului SU00000008089.
- Se apasa butonul Full Pallet.
- Se scaneaza locatia de alimentare (Condimente, Ambalare sau Tempering).
FEED MACHINER
Aceasta operatiune are rolul de a alimenta fiecare sarja din comanda de productie.
In procesul de productie se alimenteaza diferit materiile prime fata de materiale, in functie de parametrii setati pentru fiecare componenta a retetei in Nomenclatorul de articole.
Astfel, materiile prime le vom gasi in submeniul Amestec iar materialele le vom gasi in submeniul Ambalare:
In mod normal, sarjele se incarca pana la 100% pentru executarea unei productii conform retetei si planului de productie.
Pentru incarcarea unui utilaj, se selecteaza sarjele in ordinea afisata pe ecran si se alimenteaza fiecare articol cu cantitatea si din paletul specificat in task.
Daca pe paletul indicat nu mai exista cantitatea specificata in task, se poate utiliza butonul Product Missing pentru a primi task de alimentare dintr-un alt palet.
Dupa incarcarea tuturor articolelor din sarja in cantitatile corespunzatoare, se poate inchide sarja pentru a continua cu urmatoarea sarja. O sarja inchisa se va muta in partea de jos a listei si va deveni inactiva (ea se mai poate deschide doar din Back Office).
PF DECLARATION
Pe masura ce rezulta Produs Finit in urma procesului de productie desfasurat, se pot declara cantitatile obtinute prin intermediul procesului PF Declaration.
Aceasta operatiune, va genera stoc de produs finit, in cantitatea si pe paletii declarati, ce va avea in mod automat lotul alocat comenzii de productie curenta.
In momentu declararii produsului finit rezultate, se intampla in mod concomitent si scaderea stocurilor de materii prime si materiale incarcate in utilaj, in conformitate cu cantitatile specificate in comanda de productie conform retetelor utilizate.
Stocurile de materii prime si materiale incarcate in utilaj si ne consumate in urma declararii de prosus finit, daca nu sunt scoase din utilaj prin diverse procese, la inchiderea comenzii de productie acestea vor fi consumate in mod automat si vor impacta consumul real inregistrat pentru fiecare comanda.
Pentru declararea produsului finit, se vor executa urmatorii pasi:
Sistemul va indica articolul care rezulta de pe linia de productie, printr-o fereastra de tip pop-up, pentru a reduce greselile umane intalnite in proces sau confuzie a liniilor/utilajelor pe care se face declararea de produs finit.
REST MATERIALS
Dupa declarea produsului finit si finalizarea procesului de productie, se pot declara materiile prime si materialele ramase neutilizate.
Acest proces se utilizeaza pentru cantitatile incarcate in utilaj prin procesul Feed Machinery, NU pentru cantitatile existente in locatiile de alimentare (Ambalare, Condimente, Tempering).
La declararea cantitatilor de materii prime si materiale ramase in urma procesului de productie, se pot selecta si statusuri ale cantitatilor respective in functie de starea in care se afla (neconforme, deteriorate, etc.).
Pentru returnarea cantitatilor in zonele de alimentare sau depozitare, se pot utiliza paleti ce inca mai contin stoc si se afla in locatiile de alimentare (Ambalare, Condimente sau Tempering) astfel incat sa minimizam crearea fractiilor de paleti, sau se vor utiliza etichete de paleti noi.
Pentru declararea materialelor ramase, se vor executa urmatorii pasi:
- Se poate continua cu palet existent indiferent in ce locatie se afla acesta (stocul va fi actializat in acea locatie)
- Sau se poate continua cu palet nou in orice locatie de alimentare prin selectarea acesteia si scanarea unui Stoc Unit
Se selecteaza pe rand articolele care se returneaza si se declara cantitatea.